Društvo slovenskih skladateljev Society of Slovene Composers

Trg francoske revolucije 6/l
SI-1000 Ljubljana
Slovenija / Slovenia
Tel./Phone: +386(0)12415660
Faks/Fax: +386(0)12415666

info@dss.si

več »


E-novice:
Nepodpisan
Napaka.

UNICUM in MEDNARODNA DEJAVNOST

UNICUM
Odprtost in številne nove možnosti so nadvse pomembne lastnosti festivala UNICUM, ki je namenjen vsem, ki jih na kakršen koli način zanima sodobna - nova glasbena ustvarjalnost v svetu in doma.  Festival odkriva in predstavlja nove, sveže ideje in kompozicijske rešitve in se povezuje z drugimi umetnostmi. Posebej pomembno je, da imajo v njegovem okviru veliko možnosti svoje predstavitve tudi najmlajši slovenski skladatelji, katerih uspehi dokazujejo, da prihaja generacija, ki mora imeti stalno možnost umetniškega in nazorskega soočanja.


Umetniški oblikovalec mednarodnega festivala Unicum:
Pavel Mihelčič
Telefon:+386 (0)31 656 260
E-pošta: pavelmihelcic@gmail.com

                                 MEDNARODNA DEJAVNOST
Društvo slovenskih skladateljev s prirejanjem bilateralnih in multilateralnih koncertov skrbi za promocijo slovenskih del v mednarodnem prostoru in seznanja slovensko javnost z novostmi iz tujine. Kot član ISCM (International Society for Contemporary Music) od leta 1991 in kot član ECSA (European Composers and Songwriters Alliance) od njene ustanovitve leta 2006, DSS aktivno prispeva k oblikovanju mednarodnega glasbenega prostora in se zavzema za pravice avtorjev. Slovensko glasbeno ustvarjalnost predstavlja in zastopa na razstavnih prireditvah, kot sta Mednarodni glasbeni sejem v Frankfurtu in ArtMusFair.

DSS je organiziralo ISCM World Music Days leta 2003 in 2015, leta 2016 pa je gostilo zasedanje generalne skupščine združenja ECSA. Leta 2011 je s koncertom KOS DSS v dunajskem Museumsquartier omogočilo rojstvo projekta ECCO (European Contemporary Composers Orchestra), najpomembnejše koncertne akcije ECSA, in jo od vse od takrat s sodelovanjem v Delovni skupini za ECCO dejavno sooblikuje.Umetniški oblikovalec mednarodne dejavnosti:
Leon Firšt
E-pošta: leonfirst.music@gmail.com

                         
slo    eng
Prijava - obvestila za člane
Edicije DSS

Nakup in izposoja notnih zapisov in zgoščenk slovenskih skladateljev

VSTOPI »

Naročila tujih materialov