Društvo slovenskih skladateljev Society of Slovene Composers

Trg francoske revolucije 6/l
SI-1000 Ljubljana
Slovenija / Slovenia
Tel./Phone: +386(0)12415660
Faks/Fax: +386(0)12415666

info@dss.si

več »


E-novice:
Nepodpisan
Napaka.

UNICUM in MEDNARODNA DEJAVNOST

UNICUM
Že pred leti smo se začeli zavedati, da naša sredina še kako potrebuje mednarodni festival, ki ne bi imel regionalnih omejitev. Mednarodni festival sodobne glasbe Musica Danubiana, ki ga je Slovenska sekcija Mednarodnega združenja za sodobno glasbo - ISCM prvič organizirala leta 1998, se je leta 2004 spremenil in preimenoval; tradicijo nadaljuje mednarodni festival sodobne glasbe UNICUM, ki poteka bienalno.
Odprtost in številne nove možnosti so nadvse pomembne lastnosti festivala, ki naj bi v prihodnje prestopil v zavest vseh, ki jih na kakršen koli način zanima sodobna - nova ustvarjalnost.  Posebej pomembno je, da imajo veliko možnosti svoje lastne predstavitve tudi najmlajši slovenski skladatelji. Nekateri mednarodni uspehi dokazujejo, da prihaja generacija, ki mora imeti tudi stalno možnost umetniških in nazorskih konfrontacij.

Umetniški oblikovalec mednarodnega festivala Unicum:
Pavel Mihelčič
Telefon:+386 (0)31 656 260
E-pošta: p.mihelcic@siol.net

                             


MEDNARODNA DEJAVNOST
Poglavitna naloga mednarodne dejavnosti je skrb za izmenjavo informacij mednarodnega značaja, udeležba članov društva na mednarodnih festivalih, simpozijih, konferencah in glasbenih sejmih v Evropi in v svetu. Mednarodno javnost  in sorodna stanovska društva po svetu obveščamo o naših rednih dejavnostih in koncertih s slovenskimi novitetami, pogosto pa prirejamo tudi izmenjalne koncerte. V okviru mednarodne dejavnosti je potrebno omeniti tudi članstvo DSS v Združenju za sodobno glasbo (ISCM) in Evropskem skladateljskem združenju (ECF).

Umetniški oblikovalec mednarodne dejavnosti:
Dušan Bavdek
Telefon: +386 (0) 4 20 26 308
E-pošta: dusan.bavdek@s5.ne

                    

slo    eng
Prijava - obvestila za člane
Edicije DSS

Nakup in izposoja notnih zapisov in zgoščenk slovenskih skladateljev

VSTOPI »

Naročila tujih materialov