Društvo slovenskih skladateljev Society of Slovene Composers

Trg francoske revolucije 6/l
SI-1000 Ljubljana
Slovenija / Slovenia
Tel./Phone: +386(0)12415660
Faks/Fax: +386(0)12415666

info@dss.si

več »


E-novice:
Nepodpisan
Napaka.

KA

KONCERTNI ATELJE Društva slovenskih skladateljev (KA) prireja solistične in komorne koncerte že od leta 1965. V vseh letih neprekinjenega delovanja se je s svojim programom uveljavil kot nepogrešljivo središče sodobne glasbene ustvarjalnosti. Majhna dvorana koncertnega ateljeja je bila na pobudo Maksa Strmčnika leta 1989 preimenovana v Kogojevo dvorano.

Številne skladbe slovenskih skladateljev vseh generacij so prav na tem mestu in na pobudo Koncertnega ateljeja doživele krstno predstavitev. Uglednim in prizadevnim poustvarjalcem sodobne glasbe je ta prostor nudil možnost za preverjanje novih izvajalskih izzivov. V preteklosti smo pogosto snemali komorne koncerte KA in jih izvajali tudi na drugih lokacijah v Ljubljani (Studio 14 Radia Slovenija), sedaj pa želimo posneti prav vse slovenske novitete, ki se bodo premierno izvajale v naših programih.

Soočanje domače ustvarjalnosti in svetovne glasbe današnjega časa je vseskozi vrednotilo slovensko glasbo in jo s tem umeščalo v svetovni prostor.

Umetniška oblikovalka Koncertnega ateljeja:
Nina Šenk
Telefon: +386 (0)41 533 233
E-pošta: ninasenk@yahoo.com
 

                     

slo    eng
Prijava - obvestila za člane
Edicije DSS

Nakup in izposoja notnih zapisov in zgoščenk slovenskih skladateljev

VSTOPI »

Naročila tujih materialov