Društvo slovenskih skladateljev Society of Slovene Composers

Trg francoske revolucije 6/l
SI-1000 Ljubljana
Slovenija / Slovenia
Tel./Phone: +386(0)12415660
Faks/Fax: +386(0)12415666

info@dss.si

več »


E-novice:
Nepodpisan
Napaka.

FESTIVAL UNICUM: Trombone and performance

Objavljeno: 7. oktober, 2016

Trobilni ansambel Akademije za glasbo Ljubljana

Petek, 17. februarja 2017 ob 19.30, Ljubljana
Akademija za glasbo, Kazinska dvorana
....................................................................................
V sodelovanju z Akademijo za glasbo 

TROMBONE AND PERFORMANCE
Trobilni ansambel Akademije za glasbo Ljubljana
Dušan KRANJC – dirigentPROGRAM:

Helena VIDIC
GREŠNI KOZEL
(Matjaž Kafol, Tiziano Mazzoleni, Domen Gantar, Matic Kovač – pozavne)

Fredrik HÖGBERG
SUBADOBE NR. 1
(Štefan Lesar – pozavna)

Robert ERICKSON
GENERAL SPEECH
(Matic Kovač – pozavna)

Fredrik HÖGBERG
SUBADOBE NR. 2
(Tin Cugelj – pozavna)

Heinz HOLLIGER
ZRCALO
(Matjaž Kafol, Tin Cugelj, Dušan Kranjc – pozavne)

Fredrik HÖGBERG
SUBADOBE NR. 3
(Domen Gantar – pozavna)

Domen JERAŠA
BUTALCI – uvertura
(Domen Gantar – pozavna)

Domen JERAŠA
BUTALCI – na tri
(Domen Gantar – pozavna)

Fredrik HÖGBERG
SUBADOBE NR. 4
(Tiziano Mazzoleni – pozavna)

Fredrik HÖGBERG
SUBADOBE NR. 5
(Matjaž Kafol – pozavna)

Zhivko VASILEV
EAST BALKAN FLAVOUR
(Trobilni ansambel AG)

Tilen SLAKAN
UTRIP
(Trobilni ansambel AG)

Vstop prost

Galerija

Festivalska knjižicaO POUSTVARJALCIH …

Trobilni ansambel Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani – BrassAg – deluje že kar nekaj let.
Ta ansambel je bil ustanovljen leta 2007 in je nastal iz ideje, bodočim mladim profesionalnim glasbenikom omogočiti čim več glasbenih izkušenj na koncertnih odrih doma in v tujini. Možnost predstaviti se z zelo raznolikim programom in v široki paleti sestave ansambla kakor tudi solističnih skladb.
Naš program sestavljajo skladbe skladateljev ki so pisali za takšne ansamble in pa seveda skladbe skladateljev, ki so prirejene.
Ansambel se ne omejuje samo na strokovno izvedbo programa, pač pa posvečamo veliko pozornosti  samemu nastopu, izražanju in čim boljšem prilagajanju na koncertnih odrih.
Vsekakor pa je naš namen tudi, pridobiti vse več mlade publike, ji pokazati veliko paleto glasbenega ognjemeta trobilnih instrumentov ter jo navdušiti za to zvrst glasbe.
Za naslednji projekt smo izbrali nekaj posebnega, z imenom BALKAN NEWS. Glasbeni projekt, ki bo vseboval glasbo držav iz Balkana (Slovenija, Hrvaška, Bosna, Makedonija, Srbija, Romunija, Bolgarija).
Glasba naj bi vsebovala glasbeno umetniške karakteristike naštetih držav, oziroma tradicionalne glasbene elemente in pa njihovo razpoznavno vsebino. Pod smislom tega projekta si ne predstavljam zelo moderne ali celo eksperimentalno nove glasbe, pač pa iskreno glasbeno sporočilo, ki ga bodo mladi glasbeniki z veseljem in veliko svežine radi izvajali.
Sestava trobilnega ansambla BrassAg:
6 trobent, 4 rogovi, 4 pozavne, tuba in dva tolkalca. Se pravi, velika možnost uporabiti široko možnost harmonične in seveda ritmične raznolikosti ter temperamenta.

TROBENTE: Nejc Zahrastnik, Miha Salobir, Primož Gobec, Urban Kolar, Matej Kravcar, Tobija Hrastnik
ROGOVI: Sarah Akif, Klever Felicio, Petar Kšenek, Timea Erdei
POZAVNE: Matjaž Kafol, Domen Gantar, Tiziano Mazzoleni, Matic Kovač
TUBA: Martin Juhart
TOLKALA: Urban Krč, Filip Korošec


Dušan KRANJC
Šolal se je v Mariboru na srednji glasbeni šoli, Akademiji za glasbo v Ljubljani, ter na Visoki šoli za glasbo v Trossingenu v Nemčiji. Njegovo izobraževanje so spremljale številne visoke nagrade na nacionalnih in internacionalnih tekmovanjih (Toulon, Trossingen, Ljubljana, Zagreb...)
Že med študijem na Akademiji za glasbo v Ljubljani se je v orkestru Slovenske filharmonije zaposlil kot solo pozavnist, pod vodstvom dirigentov kot : U. Lajovic, S. Hubad, B. Leskovic, L. Matačić, M. Horvat, H. Hänchen, G. Hauschild, Askenazi, Fedosejev, Kovać, Graf in drugi.
Danes deluje v orkestrih kot so: Mozarteum orkester Salzburg, Camerata Academica Salzburg ki ga je vodil Sandor Wegh, Sir Roger Norrington, Franz Welser – Most, Leonidas Kavakos, Louis Langree. Z njimi sodeluje na festivalih širom sveta.
Je član ansambla za novo glasbo iz Salzburga (Österreichische Ensemble für neue Musik). Ansambel izvaja dela sodobnih skladateljev na festivalih, kot so: Salzburške poletne igre, moderni festivali v Bilbau, Varšavi, Dunaju, Grazu, Zürichu, Salzburgu...
Dušan Kranjc je tudi član baročnega ansambla »Musica antiqua Salzburg«. Z njim se posveča igranju baročne glasbe na originalnih instrumentih po sledeh velikih starih mojstrov skladanja glasbe.
Od leta 2004 je Dušan Kranjc zaposlen na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani kot profesor za predmet pozavne ter komorne igre, je nosilec predmeta specialna didaktika in pedagoška praksa za trobilce. Dušan je predsednik komisije za tisk, založništvo in knjižničarstvo ter član senata Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani kakor tudi vodja trobilne katedre oddelka za trobila, pihala in tolkala.

Več slik

slo    eng
Prijava - obvestila za člane
Edicije DSS

Nakup in izposoja notnih zapisov in zgoščenk slovenskih skladateljev

VSTOPI »

Naročila tujih materialov