Društvo slovenskih skladateljev Society of Slovene Composers

Trg francoske revolucije 6/l
SI-1000 Ljubljana
Slovenija / Slovenia
Tel./Phone: +386(0)12415660
Faks/Fax: +386(0)12415666

info@dss.si

več »


E-novice:
Nepodpisan
Napaka.

FESTIVAL UNICUM: Ansambel MD7

Objavljeno: 7. oktober, 2016

Sreda, 15. februarja 2017 ob 19.30, Ljubljana
atrij Mestnega muzeja Ljubljana
..................................................................................

Ansambel MD7
Črtomir ŠIŠKOVIČ 
– violina
Pevci APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani
Jerica GREGORC BUKOVEC – dirigentkaPROGRAM

Giampaolo CORAL
TRE COLORI (Nero, Rosso, Bianco)
Črtomir Šiškovič, violina

Matija KREČIČ
CUT/REZ*

Lojze LEBIČ
BARVNI KROG

Corrado ROJAC
PAESAGGIO ROMANTICO

Nina ŠENK
OBRISI IN SENCE II


* krstna izvedba

Vstop prost

Galerija

Festivalska knjižicaO POUSTVARJALCIH …

ANSAMBEL MD7 je nastal leta 2001 in deluje pod umetniškim vodstvom Pavla Mihelčiča. Stalno zasedbo septeta, sedmih izvrstno verziranih slovenskih inštrumentalistov, solistov sestavljajo: Matej Zupan – flavte, Jože Kotar – klarineti, Domen Gantar – pozavne, Franci Krevh – tolkala, Maja Rome – viola, Igor Mitrović – violončelo, in Luca Ferrini – inštrumenti s tipkami.
Ansambel v večini primerov izvaja skladbe napisane in posvečene prav zanj; znotraj navedene zasedbe pa lahko igra tudi v različnih kombinacijah. Sama ustanovitev ansambla je narekovala tako povabila kot naročila (novih) del, spet doma in na tujem. In odziv je bil velik, kakor tudi takojšnje povpraševanje po nastopu ansambla tudi v tujini (Dunaj/2001, Trst/2003, 2006 in 2008, Bukarešta/2004 in 2008, Dublin/2008, Seoul/2010). Za ansambel so pisali skladatelji: L. Lebič, I. Petrić, G. Coral, J. Golob, S. Lerescu, D. Beovič, F. Bousch, B. Šaljič, Z. Jeney, A. Laporte, J.-L. Darbelley, S. Bonetti, D. Libin in Č. Sojar Voglar, P. Šavli ter tudi umetniški vodja ansambla skladatelj Pavel Mihelčič.


Jerica GREGORC BUKOVEC je diplomirala na ljubljanski Akademiji za glasbo. V okviru študijske izmenjave je v švedskem Malmöju eno leto študirala zborovsko dirigiranje v razredu Dan-Olofa Stenlunda. Študij je nadaljevala na Kraljevi akademiji za glasbo v Stockholmu, kjer je v razredu Andersa Ebyja zaključila magistrski študij zborovskega dirigiranja in pri istem profesorju nadaljevala še dodatno leto študija. V času študija na Švedskem je umetniško ustvarjala z zasedbo 16 poklicnih glasbenikov, snemala in pripravila koncert s Švedskim radijskim zborom, koncertirala z Berlinskim radijskim zborom in bila v zadnjih dveh letih dirigentka trem zborom v Stockholmu (KFUMs Kammarkör, Stockholms Kammarkör in moški zbor Stockholms Studentsångare). Zadnja štiri leta je bila umetniška vodja Komornega zbora Ave, sodelovala je s Komornim zborom RTV Slovenija in Slovenskim otroškim pevskim zborom (SOZ).
Na tekmovanju za mlade zborovske dirigente Europa Cantat v Ljubljani je leta 2009 osvojila 3. mesto, na tekmovanju Eric Ericson v Stockholmu pa se je leta 2010 uvrstila med tri finaliste.
Za svojo nadarjenost je prejela različne štipendije in sicer kar štirikrat s strani Kungliga Musikaliska Akademien v Stockholmu, je tudi dobitnica štipendije Ministrstva za kulturo v Ljubljani in Glasbene Matice Ljubljana ter dobitnica Eric Ericson štipendije in Dan-Olof Stenlund štipendije.


Več slik

slo    eng
Prijava - obvestila za člane
Edicije DSS

Nakup in izposoja notnih zapisov in zgoščenk slovenskih skladateljev

VSTOPI »

Naročila tujih materialov