Društvo slovenskih skladateljev Society of Slovene Composers

Trg francoske revolucije 6/l
SI-1000 Ljubljana
Slovenija / Slovenia
Tel./Phone: +386(0)12415660
Faks/Fax: +386(0)12415666

info@dss.si

več »


E-novice:
Nepodpisan
Napaka.

PUCIHAR Jaka

Leto rojstva: 1976

Naročilo glasbenih del

Status:

Izobraževanje

- Srednja glasbena in baletna šola v Ljubljani: oddelek za glasbeno teorijo (1994) in klavir na jazzovskem oddelku (1998, razred prof. Veljka Glodiæa),
- Akademija za glasbo v Ljubljani: diploma iz kompozicije in glasbene teorije (1998, razred prof. Alojza Srebotnjaka), magistrskištudij (2002) in doktorski študij (vpisan v študijskem letu 2002/2003),
- sodeloval na Euroring Arrangers Workshopu v Oslu, Norveška, kjer je Norveški radijski orkester izvedel in posnel njegovo skladbo This is it za simfonični orkester (2002).

Delovanje

- asistent na Akademiji za glasbo, kjer poučuje harmonijo, improvizacijo, jazz harmonijo in jazz aranžiranje (od 1999),
- član strokovne žirije pri izboru slovenske skladbe EMA (2001),
- član slovenske strokovne žirije na tekmovanju Eurosong, Kobenhaven (2001).

Nagrade in priznanja

- študentska Prešernova nagrada Akademije za glasbo za simfonično delo Koncert za tolkala in orkester, 1998,
- priznanje za pomembna umetniška dela na področju glasbenega ustvarjanja, 2001.

Opus:

Orkestralna glasba

Koncert za tolkala in orkester, Audiatur za simfonični orkester, This is it za simfonični orkester, Passacaglia za godalni orkester, Jutro - priredba za glas in revijski orkester, Zdravi bili - priredba za glas in revijski orkester, Memento mori - priredba za glas in veliki jazzovski orkester, Besame mucho - priredba za veliki jazzovski orkester.

Komorna glasba

Musica da camera No. 1 za flavto, violončelo in klavir, Štirje pejsaži za klarinet in godalni kvartet, T(ulip)ango za flavto, kromatične orglice, violončelo in klavir, Variacije za kvartet klarinetov, Kratka tema z variacijami za kvartet klarinetov, Lydian way za flavto in klavir, Sonata za klarinet in klavir, Sonata št. 2 za klarinet in klavir, Tri za trio za violino, klarinet in klavir, Trije preludiji - priredba za violino, klarinet in klavir, Skladba - priredba za trobento in orgle, Flavtazija za flavto in violončelo, Jazz in ti za kromatične orglice in klavir, Zadnji čas pred zimo na besedilo Franceta Balantiča za sopran in klavir, Upanje na besedilo Franceta Balantiča za sopran in klavir, Tri pesmi za mešani zbor: Po slovesu, Žabe, Jesensko jutro, Autumn leaves - priredba za glas, mešani zbor in jazzovski trio, Moon river - priredba za mešani zbor, Trije preludiji - priredba za klarinet in klavir, Skok čez rob sveta - priredba za otroški zbor in klavir, Čas hiti za glas in spremljevalni kvartet.

Solistična glasba

Suita za klavir, Utrinki za klavir, Suita v starem slogu za klavir, Aulodija za oboo solo, Jagoda za klavir, Adagio za klavir, Mixtura za klavir.

Stiki

naslov: Sončna pot 1, 1354 Horjul
e-mail: puciharjaka@gmail.com
slo    eng
Prijava - obvestila za člane
Edicije DSS

Nakup in izposoja notnih zapisov in zgoščenk slovenskih skladateljev

VSTOPI »

Naročila tujih materialov