Društvo slovenskih skladateljev Society of Slovene Composers

Trg francoske revolucije 6/l
SI-1000 Ljubljana
Slovenija / Slovenia
Tel./Phone: +386(0)12415660
Faks/Fax: +386(0)12415666

info@dss.si

več »


E-novice:
Nepodpisan
Napaka.

NOČ SLOVENSKIH SKLADATELJEV

Objavljeno: 26. september, 2016

Andrej Kopač

Četrtek, 16. marca 2017 ob 19.30, Ljubljana 
Festival Ljubljana, Viteška dvorana
…………………………………………………………….
V sodelovanju s Festivalom Ljubljana – 32. Slovenski glasbeni dnevi

Andrej KOPAČ – violina
Matej HAAS – violina
Milan NIKOLIĆ – fagot
Beata Ilona BARCZA – klavir
Klemen GOLNER – klavirPROGRAM

1 Pavel DOLENC
RAPSODIA SLOVENICA za violino in klavir 
Prekmurje
Gorenjska

2 Helena VIDIC
SIRIUS za fagot in klavir   

3 Vladimir BATISTA
JUPITER V TEHTNICI za violino in klavir  
Doba upanja
Doba stroja
Julijan

4 David BEOVIČ
HIC ET NUNC za fagot in klavir   
Hic
Nunc

5 Robert KAMPLET
SKRIVNOST IN BLIZU za violino in klavir 
Skrivnost
Blizu
_____

6 Tina MAUKO
DŽENAZA za violino in klavir  

7 Marko MIHEVC MUNI
FAGIN za fagot in klavir   

8 Blaženka ARNIČ LEMEŽ
ELEGIJA IN SCHERZO za violino in klavir  
Elegija
Scherzo

9 Igor ŠTUHEC
SKLADBA za violino in klavir 

10 Nenad FIRŠT
ŠESTI DAN za violino in klavir   

Milan NIKOLIĆ – fagot (2, 4, 7)
Matej HAAS – violina (1, 3, 5, 6)
Andrej KOPAČ – violina (8, 9, 10)
Beata Ilona BARCZA – klavir (2, 3, 4, 5, 7)
Klemen GOLNER – klavir (1, 6, 8, 9, 10)

Vsa dela bodo krstno izvedena.

Vstop prost


Galerija

O POUSTVARJALCIH …

Milan NIKOLIĆ je v rojstnem kraju končal nižjo in srednjo glasbeno šolo Isidor Bajić v razredu prof. Stevana Kazimića ter z 16 leti vpisal glasbeno akademijo v razredu prof. Žarka Perišića. Med študijem je imel nekaj koncertov z znanim kvintetom KVARTET v Srbiji in Dubrovniku ter kot član kvinteta prejel dve prvi nagradi na tekmovanjih leta 2003 in 2004 v Subotici. Kot solist je dobil več prvih nagrad na republiških tekmovanjih v Beogradu. Študij je nadaljeval leta 2005 na Glasbeni akademiji v Ljubljani, v razredu prof. Božidarja Tumpeja. Istega leta je postal tudi član Simfoničnega orkestra SNG Opera in Balet. Na državnem tekmovanju Slovenije TEMSIG je prejel prvi nagradi: kot solist in kot član akademskega pihalnega kvinteta. Prešernovo nagrado je dobil leta 2007 za izvedbo Mozartovega koncerta za fagot ob spremljavi simfoničnega orkestra opere. Je član pihalnega kvinteta ARIART, čigar člani so solisti Ljubljanske filharmonije in simfonikov RTV Slovenije. Sodeloval je na seminarjih priznanih evropskih fagotistov, kot so Knut Soenstevold (Švedska), David Saidel in Milan Turković (Avstrija).

Matej HAAS je študiral na univerzi Mozarteum Salzburg ter na glasbeni akademiji v Baslu. Osvojil je številne nagrade in priznanja na tekmovanjih v Sloveniji, Italiji, Avstriji ter na Hrvaškem, leta 2008 pa je prejel Škrjančevo nagrado za zasluge pri umetniškem uveljavljanju tedanje Srednje glasbene in baletne šole Ljubljana. Kot koncertni mojster sodeluje z orkestri Philharmonie Salzburg, Bayerische Kammerphilharmonie in komornim orkestrom Ljubljanski solisti ter se udejstvuje kot komorni glasbenik, umetniški vodja manjših orkesterskih sestavov in solist. V zadnjem času veliko pozornosti namenja baročni ter galantni glasbi 17. in 18. stoletja, občasno tudi z izvedbami del na avtentičnih instrumentih.

Andrej KOPAČ je z odliko diplomiral na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu (prof. Helfried Fister, prof. Saewon Suh) in ravno tako na Akademiji za glasbo v Ljubljani (prof. Volodja Balžalorsky). Pri istem profesorju je v septembru 2006 zaključil podiplomski študij. Med študijem se je udeleževal številnih mojstrskih tečajev (Ozim, Abe, Gratovich, Krones, Ivanov, Košuta, Roman Nodel), pet sezon pa je bil tudi član –prvi violinist- Evropskega mladinskega simfoničnega orkestra. Koncertira po Sloveniji, Avstriji, Italiji in Slovaški. Izmed koncertov so najodmevnejši: maja 2005  na Magistratu v Ljubljani z deli za violino solo (Bach: 3. solo sonata, P.Kopač: Sonetuda Goodbye, My Friend, Goodbye, Ysaÿe: 6. solo sonata), koncert na Akademiji za glasbo v Banski Bistrici na Slovaškem novembra 2005, solistični recital z deli za violino solo v Celju avgusta 2006 in podiplomski recital na Magistratu v Ljubljani septembra 2006.
Je član simfoničnega orkestra RTV Slovenija.

Beata Ilona BARCZA se je pričela učiti klavir na Glasbeni šoli Joseph Haydn v Fertődu. Leta 2012 je diplomirala na Univerzi v Pécsu na Akademiji za glasbo in vizualno umetnost, kjer je nadaljevala izobraževanje na doktorskem študiju, obenem pa se je zaposlila kot korepetitorka. Je dobitnica številnih prvih nagrad na različnih tekmovanjih, redno nastopa na recitalih v Pécsu, v nacionalnem gledališču Pécs in koncertira z operno pevko Marianno Váradi. Leta 2015 je prejela štipendijo za študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je en semester obiskovala razred klavirja pri prof. Jasminki Stančul. Je učiteljica klavirja in korepetitorka na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. V letu 2016 je sodelovala v več projektih v Sloveniji in na Madžarskem.

Klemen GOLNER je bil rojen v Celju, kjer je končal nižjo glasbeno šolo. Šolanje je nadaljeval na SGBŠ v Ljubljani pri profesorici Majdi Martinc in profesorju Janezu Lovšetu. Diplomiral je(1997) na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri profesorju Aciju Bertonclju. Izpopolnjeval se je na Akademiji Franz Liszt v Budimpešti, pri profesorju Kecskesz Balaszu. Na republiškem tekmovanju v Celju, je prejel prvo nagrado. Leta 1995 je prejel Prešernovo nagrado AG za izvedbo Mozartovega klavirskega koncerta v d-molu KV 466. Kot solist je sodeloval z Akademskim simfoničnim in Akademskim pihalnim orkestrom, s Celjskim godalnim orkestrom, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, orkestrom Udine-Padova, Logaškim simfoničnim orkestrom ter v raznih komornih zasedbah. Udeležil se je mednarodnih klavirskih tečajev Arba Valdme in Leonida Brumberga. Dve leti je bil član Svetovnega mladinskega orkestra s sedežem v Berlinu. Koncertiral je na solo recitalih v Sloveniji in na Madžarskem; v komornih zasedbah pa v Švici, na Poljskem, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni,  Avstriji, Italiji in Sloveniji. Predstavil se je na Ljubljanskem poletnem festivalu in na poletnem festivalu v Novem Sadu, 
ter na koncertnih v Nišu in Beogradu. Večkrat je nastopil na logaškem festivalu Veris. Klemen Golner je član Simfoničnega orkestra RTV Slovenija.

Več slik

slo    eng
Prijava - obvestila za člane
Edicije DSS

Nakup in izposoja notnih zapisov in zgoščenk slovenskih skladateljev

VSTOPI »

Naročila tujih materialov