Društvo slovenskih skladateljev Society of Slovene Composers

Trg francoske revolucije 6/l
SI-1000 Ljubljana
Slovenija / Slovenia
Tel./Phone: +386(0)12415660
Faks/Fax: +386(0)12415666

info@dss.si

več »


E-novice:
Nepodpisan
Napaka.

BEOVIČ David

Leto rojstva: 1977

Naročilo glasbenih del

Status:

Skladatelj, pedagog

Izobraževanje

Akad. glasb. komponist in prof. glasbe; univ. dipl. teolog; mag. znanosti

Delovanje

Učitelj glasbe na gimnaziji Antona Aškerca, gimnaziji Jurija Vege v Idriji, učitelj strokovnih predmetov na srednji stopnji glasbene šole v Celju (I. Gimnazija v Celju).

Opus:

Orkestralna glasba

Fields on the mountain za simfonični orkester, Concertino za komorni orkester, Suita za godalni orkester, Lintvern za simfonični orkester, Coffee to go za simfonični orkester, St. Jacob's memories za trobilni ansambel, Suita za trobento in godalni orkester

Zborovska glasba

Notre Pere za mešani zbor, Oblaki rudeči pomenijo vojsko za mešani zbor, Steal away za moški zbor, Gledam te, ko miruješ za mešani zbor, Down to the river to pray za mešani in moški zbor, Swing low, sweet chariot za moški zbor.

Vokalno-instrumentalna glasba

Maša za sopran, zbor in orkester, Izgubljena vera - samospev.

Komorna glasba

Ples za komorni ansambel, Dež v pratiki za komorni ansambel, Ekipa iz cvetličarne za komorni ansambel, Kdo je Rafael? za komorni ansambel, St. Jacob`s Memories za trobilni ansambel, Trije preludiji za evfonij in klavir, Improvizacija za violino, klarinet in klavir, Angie Z. za violino, klarinet, klavir, Štiri miniature za godalni kvarte), Bagatela za flavto, violončelo in klavir, F-Air play za violončelo in kvartet kljunastih flavt, Alo alo za godalni trio, Ekšn posibl za godalni trio, Trije preludiji za kontrabas in klavir, Pet karikatur za evfonij in marimbo, Arena za saksofon inpihalni kvintet, Marijine pesmi za sopran, violo in orgle), Christmas mix za violo inorgle), Meditation za komorni ansambel, Tango za 1 euro za klavirski duo, Moods za evfonij in harmoniko, Garden of Earthly Delights za godalni kvartet, Children of the Rain za flavto in čembalo, Salint za klarinet in klavir, 10 živali iz Afrike za klarinet in klavir, Hic et nunc za fagot in klavir, Musica istriana za violino in klavir, Anka & Anka za flavto solo, Du*etno za violino in klavir, 5 plesov za klarinet solo, Tango za Lizo za violino, klarinet in klavir, White sails za violino solo, Colloqium za duo flavt, Lorem ipsum za flavto, klarinet, violino in violončelo, Cynomys za flavto in klavir.

 

 

Bibliografija

Bagatela za flavto, violončelo in klavir (Ed. DSS 1606), Dež v pratiki  za komorni ansambel (Ed. DSS 1739), Angie Z. za violino, klarinet in klavir (Mc. DSS 55), 3 4 1 Three fo(u)r one za flavto solo (Mc. DSS 59), Trije preludiji za tenorsko tubo in klavir (Mc. DSS 60), Ekipa iz cvetličarne za komorni ansambel (Ed. DSS 1894), Fields on the mountain za orkester (Ed. DSS 1882), Salint za klarinet (Ed. DSS 2139), Concertino za komorni orkester (Ed. DSS 1946), Lintvern za simfonični orkester (Ed. DSS 2086), The Garden of Earthly Delights za godalni kvartet (Mc. DSS 195).

Diskografija

Clavimerata (Po slovensko), MD7 (Glasba našega časa), Amnesty trio international (International), PAZ Vinko Vodopivec (Pesmi združujejo), Slovenska glasba za evfonij (Ed. DSS 2015101).

Stiki

Naslov: Cesta borcev 3, 1235 Radomlje
Telefon: +386 (0)41 393 493
E-mail: david.beovic@gmail.com
Website: www.davidbeovic.com
slo    eng
Prijava - obvestila za člane
Edicije DSS

Nakup in izposoja notnih zapisov in zgoščenk slovenskih skladateljev

VSTOPI »

Naročila tujih materialov