Društvo slovenskih skladateljev Society of Slovene Composers

Trg francoske revolucije 6/l
SI-1000 Ljubljana
Slovenija / Slovenia
Tel./Phone: +386(0)12415660
Faks/Fax: +386(0)12415666

info@dss.si

več »


E-novice:
Nepodpisan
Napaka.

KONCERTNI ATELJE: Maria Pönicke, Klemen Leben in Domen Gantar

Objavljeno: 28. avgust, 2016


Sreda, 7. septembra 2016 ob 19.30, Ljubljana      
Društvo slovenskih skladateljev, Kogojeva dvorana
…………………………………………………………….
Maria PÖNICKE – sopran
Klemen LEBEN – harmonika 
Domen GANTAR – pozavna

              
PROGRAM:

1. Tomaž BAJŽELJ: Krmilnica za sopran in harmoniko* (Alojz Ihan)
2. Lojze LEBIČ: Nasprotja - Contraria za harmoniko*
3. Urška POMPE: brbot za sopran, harmoniko in pozavno*
4. Karlheinz STOCKHAUSEN: Tierkreis za sopran, harmoniko in pozavno
5. Nina ŠENK: Art II za sopran in pozavno*  (Clara’s Letter to Robert Schumann December 21st 1837) 
6. Tadeja VULC: Our Little Ghost za sopran, harmoniko in pozavno* (Louisa May Alcott) 
 
* krstna izvedba

O POUSTVARJALCIH:
Maria PÖNICKE

Sopranistka Maria Pönicke je študirala petje na Visoki šoli za glasbo Detmold, kjer je diplomirala v razredu prof. Larsa Woldta; trenutno pa zaključuje magistrski študij petja na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu prof. Pije Brodnik.
Že med študijem je nase opozorila s solističnimi vlogami v pomembnih vokalno-instrumentalnih delih (Händlov oratorij Messiah, Božični oratorij in različne kantate J. S. Bacha, Pergolesijeva Stabat mater, Mozartovi Le nozze di Figaro in Čarobna piščal ter Il matrimonio secreto Cimarose ). Posveča se tudi izvajanju nove glasbe, kjer so bile s strani strokovne javnosti opažene izvedbe opere Der Kaiser von Atlantis (V. Ulmann) z orkestrom Kammerochester Detmold pod vodstvom Alfreda Pearla in solo kantata za glas, posneti glas in posnetek  Philomele  ameriškega skladatelja Miltona Babbita.

Klemen LEBEN
Klemen Leben je eden najvidnejših harmonikarjev mlajše generacije.
Je prvonagrajenec pomembnih mednarodnih tekmovanj (Klingenthal, Castelfidardo, Pula ) in reden gost uglednih festivalov in prizorišč v Evropi in severni Ameriki. Kot solist nastopa z orkestri (Kammersymphonie Berlin, Prague Philharmonic, Simfoniki RTV Slovenija ) in sodeluje s priznanimi skladatelji (Aho, Hosokawa, Lebič , Katzer, Pintscher, Rojko …).
Lebnov izjemen solistični recital na 28. Zagrebškem bienalu, kjer je harmonika solistično zazvenela prvič v 54. letni zgodovini tega elitnega festivala, je časnik Kulturpunkt izpostavil kot najboljši trenutek celotnega Bienala.
Predava harmoniko na Konservatoriju za glasbo ter na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani.

Domen GANTAR
Za svojo glasbeno pot se je odločil pri osmih letih, ko se je pričel učiti harmoniko. Pozneje pa jo je zamenjal za evfonij. Leta 2007 je uspešno opravil sprejemne izpite na umetniški gimnaziji v Kopru, in začel z učenjem pozavne pri profesorju Albertu Kolblu in profesorju Marku Iliću. Leta 2010 se je udeležil mednarodnega mladinskega orkestra CEI. Sedaj študij končuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je v razredu prof. Dušana Kranjca. Je trikratni dobitnik zlatega priznanja na tekmovanju TEMSIG in zmagovalec discipline Trobila solo na tekmovanju Svirél. V sezoni 15/16 je zaposlen v orkestru Slovenske filharmonije in je član Trobilnega ansambla Slovenske filharmonije. Sodeloval je tudi z orkestrom SNG Opere in Baleta Ljubljana, Big Bandom RTV, trobilnim kvintetom Contrast in SiBRASS. Svoje znanje je izpopolnjeval pri Branimirju Slokarju, Arminu Bachmannu, Stefanu Schulzu, Jamie Williamsu, Dietmarju Küblböcku in Jonasu Bylundu.

Galerija

Več slik

slo    eng
Prijava - obvestila za člane
Edicije DSS

Nakup in izposoja notnih zapisov in zgoščenk slovenskih skladateljev

VSTOPI »

Naročila tujih materialov